napenergia hasznosító rendszerek

Tovább lapozok

Hírek, érdekességek

Március végén jön a Tesla új, megfizethető elektromos autója

A Tesla március utolsó napján mutathatja majd be legújabb modelljét, ami a cég eddigi járműveinél kedvezőbb árszínvonalon kínálja majd az elektromos autók minden előnyét. A Tesla Model 3-at a hírek szerint a különböző kedvezmények igénybevétele mellett már akár 25.000 dollárért (7 millió forintért) is meg lehet majd vásárolni, ami egy harmada a cég eddigi legolcsóbb modelljei árának.

2016. Április 16.
Már jövőre megjelenik az Opel kínálatában egy új elektromos autó, az ígéretek szerint elérhető áron.

Ahogy annak idején a konnektoros hibrid Chevrolet Voltból (Ampera), a kompakt Boltból is elkészül az Opel-logós változat. Az Ampera-e a Genfi Autószalonon mutatkozik be, az Opel tervei szerint már jövőre kapható lesz.

2016. Április 16.
10 éven belül energiaforráshoz jut a világon mindenki

Az ENSZ eredetileg 2030-ra tűzte ki, hogy a világon mindenki számára elérhető legyen az elektromos áram, illetve hogy tudjon biztonságosan főzni és fűteni, most azonban úgy néz ki, hogy a 2020-as évek elején ez megvalósulhat.

2016. Április 06.
Napelemes google-drón szórja a vezeték nélküli netet

Napelemes google-drón szórja a vezeték nélküli netet. A Project SkyBender keretében már futnak a tesztek, a Space-port American, Új-Mexikóban. 

2016. Április 06.
Hálózati megoldások nagyobb megújuló arány befogadásához

A hazai villamosenergia és hálózati beszélgetések, hozzászólások általában leegyszerűsödnek a \"éjszaka nem süt a nap\" és \"óriási tárolós erőmű kellene\" kijelentésekre, amikor a megújulók növekvő vagy lehetséges arányairól szól a beszélgetés. De talán érdemes megnézni, hogy megalapozottabb tanulmányok milyen lehetőségeket vizsgálnak akár 50%, akár 100% megújuló arányok esetén.

2015. Április 28.
Történelmi döntés született: ezzel zárjuk a szénkorszakot?

Az OECD határozatot fogadott el, hogy a szénerőművek építéséhez nem lehet a továbbiakban állami támogatást nyújtani. A cél a szénerőművek visszaszorítása, mivel a környezetszennyezés és a klímaváltozás szempontjából a messze a szén égetése a legkártékonyabb.

2015. Április 21.
Az eddig tervezettnél is nagyobb lesz Közép-Európa legnagyobb naperőműve Tüskésréten

A korábban ismertetett elképzelésekkel szemben nem hét, hanem tíz megawattos lesz a Tüskésrétre tervezett naperőmű, s a beruház teljes költségvetése ötmilliárd forintra emelkedik – tudta meg a Pécsi Újság.hu. Értesülésünket megerősítette a baranyai fejlesztésekért felelős miniszteri biztos, dr. Hargitai János.

2015. Április 21.
Napenergia: valami Magyarországon is elkezdődött

Bár a statisztikák szerint még mindig nagyon le vagyunk maradva napenergia hasznosítása terén​, ha a híreket olvassuk, úgy tűnik, naperőmű dömping van Magyarországon. A technológia árának drasztikus csökkenése és a támogatások lassan-lassan kezdik éreztetni a hatásukat nálunk is.

2015. Április 21.