napenergia hasznosító rendszerek

Tovább lapozok

Telepítés

Napelemek telepítésének részletes bemutatása

A napelem panelek esztétikus elhelyezésére törekszünk.

 Bármilyen fajtájú tetőn biztonságosan, beázásmentesen elhelyezhetők a napelem tartók. A tartó a német gyártmányú K2 rendszer, anyaga rozsdamentes acél illetve alumínium.

 A napelempanelekből összegyűjtött egyenáramot a cserép alatti védőcsövekben elhelyezett nagy keresztmetszetű szolár kábelek segítségével juttatjuk el a védelmi tokozathoz.

A panelek rögzítése a Németországban jól bevált rozsdamentes eszközökkel történik.

A napelem panelek 3,5 mm vastag edzett, nagy ütésállóságú üveggel vannak borítva, amely a dió nagyságú jégverést is kibírja.

A napelem egyenáramát az áramszolgáltató által engedélyezett átalakító berendezéssel (inverter) az utcai hálózattal megegyező árammá alakítjuk, amelyet az épület saját védelmi rendszere elé kötünk.

A napelem panelek kereteit összekötjük egymással és a védőföldeléssel.

A tetőn elhelyezett berendezéseket a további biztonság érdekében saját földeléssel látjuk el.

A legjobb márkájú (OBO) túlfeszültség-védő rendszert építünk mind az egyenáramú, mind a váltóáramú körökbe, ezzel az invertert és a lakás berendezéseit védjük a váratlan légköri elektromos hatásoktól.

Az áramtermelés folyamatos figyelemmel kísérése érdekében WIFI modul beépítésére is van lehetőség, amely rácsatlakozhat a ház számítógépes hálózatára